Login Tecnet

eArchive

Platforma eArchive a fost concepută cu scopul de a facilita emițătorului colaborarea cu partenerii săi comerciali. Aceasta vine în susținerea clienților noștri pentru a îi ajuta să optimizeze procesu de emitere și validare a facturilor electronice. 

Platforma eArchive vine în ajutorul clientului emițător, pentru a-i facilita comunicarea și relația cu partenerii săi comerciali, în materie de arhivare a facturilor electronice. Serviciile oferite în cadrul platformei eArchive sunt:

eArchive

▪ recepționarea și validarea inițială a datelor dinamice, date din care se generează factura electronică;

▪ adăugarea datelor fixe celor dinamice, în scopul generării unei facturi electronice în exemplar original; 

▪ generarea facturii electronice, în format original, conform formatului cerut de destinatari, prin îmbogătirea datelor dinamice referitoare la fiecare factură cu setul de date fixe; 

▪ transmiterea facturii electronice, în format original, destinatarilor. 

Tecnet eArchive® este un serviciu de arhivare electronică, dezvoltat și licențiat conform legii nr. 135/2007 privind arhivarea electronică a documentelor și conform ordinelor Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale nr.499/2009 și 493/2007. Tecnet eArchive® permite atât arhivarea automată, documentele fiind preluate direct din locații presetate cât și arhivarea manuală. Documentele arhivate manual sunt, în general, documente semnate electronic, obținute prin scanarea și semnarea digitală a unor documente în original, tipărite ulterior. 

Este recomandată utilizarea serviciului Tecnet eArchive® licențiat MCSI, conform legii nr. 135/2007, având în vedere faptul că stocarea locală este predispusă la generarea de numeroase probleme privind autenticitatea, integritatea și lizibilitatea documentelor, acestea fiind obligații legale conform Codului Fiscal Român și Reglementările Uniunii Europene. Pe lângă stocarea, criptarea și securizarea documentelor dumneavoastră, serviciul Tecnet eArchive® va asigură punerea rapidă la dispoziție a documentelor pentru o lungă perioadă de timp, precum și exportarea acestora în cazul unui eventual control sau al unui litigiu.

Nu reprezintă arhivare legală stocarea fișierelor pe suport fizic, precum un hard disk extern, un USB sau în cadrul unui server sau a unei baze de date. Mai multe detalii privind cadrul legislativ al arhivării legale puteți regăsi în legea 135/2007, disponibilă în cadrul acestei secțiuni.

Comtec Net este unul dintre cei 11 administratori de arhivă electronică certificați la nivel național.

Comtec Net este unul dintre cei 7 furnizori acreditați de servicii de marcare temporală din România.